Tongkat Ali

Tongkat Ali

Tongkat Ali er en populær urteplante som har eksplodert i popularitet de siste to årene på grunn av dens evne til å påstå å bidra til å forbedre testosteron og libidomarkører.

Men fungerer det, er det trygt og hva bør du passe på? La oss finne ut.

Hva er Tongkat Ali?

Tongkat Ali er en blomstrende plante hjemmehørende i Indokina og Sørøst-Asia. Også kjent under det vitenskapelige navnet "eurycoma longifolia."

Det var en tradisjonell plante og urtemedisin som vanligvis ble tilberedt ved å legge roten i vann. Mens de viktigste bruksområdene ser ut til å være som et afrodisiakum, ser de tradisjonelle bruksområdene ut til å inkludere behandlinger for feber, dysentært, fordøyelsesbesvær og tarmsmerter. Det brukes først og fremst som et afrodisiakum, en urtebehandling for ED og et testosteron forsterkende kosttilskudd på grunn av nylige omtaler i populære medier.

Andre navn for Tonkat Ali

Tongkat Ali er også kjent som "long jack", malaysisk ginseng og eurycoma longifolia.

Tongkat Ali-fordeler

Tongkat Ali har et bredt utvalg av fordeler, inkludert

 • Forbedret ereksjonsvarighet og kvalitet
 • Økt libido
 • Økt motilitet
 • Forbedret sædkvalitet
 • Redusert stress
 • Reduserte kortisolnivåer
 • Liten vektreduksjon for overvektige populasjoner
 • Forbedret selvrapportert velværestatus
 • Litt økning i mager kroppsmasse
 • Litt økning i effekt

Mens fordelene med afrodisiakum og testosteron er de mest omtalte, er den tilsynelatende beste forskningen rundt Tongkat Alis evne til å redusere stress og kortisolnivåer.

Tongkat Ali kosttilskudd

Tongkat Ali selges vanligvis som et kosttilskudd og kan på en rekke nettsteder online. Kapslene er vanligvis 200-400 mg i rekkevidde og bør undersøkes ettersom populariteten har skapt et helt marked av skruppelløse leverandører.

Anbefalte doser av Tongkat Ali

Tongkat Ali tas vanligvis 200-300 mg i løpet av dagen, vanligvis delt i separate doser. Det må fortsatt forskes mer på hvilke doser som er optimale. Andrew Huberman anbefaler Tongkat Ali på 400 mg / dag. Ekstrakter gjøres vanligvis 100:1, så du trenger 100x av den rå roten for å få de samme fordelene med råekstraktet.

Tongkat Ali og testosteron

Påstandene om testosteron økninger på grunn av Tongkat Ali ser ut til å være enorme. Selv om disse testosteron fordelene virker merkelige, ser de fleste av dem ut til å ha fordeler mot menn med lavt testosteron allerede. Med andre ord, hvis du har lavt testosteronnivå, vil du kanskje se noen ekstra fordeler, men hvis du har normale T-områder vil du kanskje ikke finne TA så nyttig.

Men med mer forskning som gjøres er det flere og flere mennesker som rapporterer individuelle gode resultater med denne forbindelsen, og det ser ut til å være noe verdt videre forskning.

Tongkat Ali bivirkninger

Bivirkningsprofilen til tongkat Ali er ikke godt kjent, men kan være:

 • Søvnløshet.
 • Irritabilitet.
 • Rastløshet.

Vanlige spørsmål om Tongkat Ali

Hvor lenge før tongkat ali begynner å virke?

Vanligvis kan du føle resultatene i løpet av timer til dager, men de fleste vil sannsynligvis føle seg annerledes i løpet av de første timene.

Hvor mye tongkat ali å ta per dag?

De fleste studier suppleres med 200-400 mg per dag.

Hva er long jack?

Longjack er det vanlige navnet på planten "tongkat ali" - hvis du ser noen som bruker det uttrykket for det er det det samme produktet.

Andrew Huberman snakket om Tonkat Ali på podcasten sin her: